Blog

 • Groenkleurig is de toekomst
  Kleur jij morgen groen? Leef nu bewust op onze planeet omdat iedereen dit verdient. Scroll naar beneden voor de laatste artikelen en klik op een titel… ”Geniet & Maak onze Blauwe planeet weer GroenKleurig” Aandacht voor duurzaam leven en – gebruik van energie spreekt direct… Lees meer: Groenkleurig is de toekomst
 • Beste boek over Morele Ambitie – Rutger Bregman
  Dit goed geschreven boek vraagt je talent in te zetten om jouw idealen te realiseren. Het doet een appèl om uit je stoel te komen en het verschil te gaan maken.
 • Review Als je toch honderd wordt, kun je net zo goed gelukkig zijn
  In deze review over de Koreaanse bestseller ‘Als je honderd wordt, kun je maar net zo goed gelukkig zijn’ kijkt een gepensioneerde Koreaanse psychiater terug op zijn leven, maar vooral ook naar het heden en de toekomst. Wat duidelijk wordt in dit boek is dat in het heden en de toekomst voorspoed en geluk binnen handbereik liggen, ook na jaren levenservaring.
 • GroenKleurig kabinet na 22 november 2023?
  Groene keuzes maken het verschil. Omdat je in de komende jaren ook bewust duurzaam wilt leven kies je bij de volgende verkiezingen de meest groenkleurige kandidaat van jouw partij.
 • Duurzame cadeaus
  Denk je ook aan iets groens of duurzaams als je een presentje koopt of geeft? Maak het verschil en kies zelf voor de broodnodige impact voor ons milieu en omgeving.
 • De kracht van goede gewoontes
  Als er één ding is, wat ik zelf ervaren heb, om goed te kunnen leven dan is dat volgens mij de kracht van de goede gewoontes. Lees hoe je mindere gewoontes inruilt voor goede en plavei zelf zo je levenspad.
 • GiGaZiN brengt zwerfie op hoger niveau!
  Grondstoffen zijn geen afval en horen niet thuis op de openbare weg, noch in het milieu of natuur. Boswachter Frans Kapteijns van OmroepBrabant radio en podcast roept op om een nieuwe naam te verzinnen voor ZwerfAfval.
 • GroenKleurige Provinciale staten en Waterschappen na 15 maart 2023?
  Groene keuzes maken het verschil. Omdat je in de komende jaren ook bewust duurzaam wilt leven kies je bij de volgende verkiezingen de meest groenkleurige kandidaat van jouw partij.
 • Laat retrogames herleven op je Raspberry Pi
  Met een Raspberry Pi minicomputer kun je naar hartenlust oude retrogames doen herleven. Speel die oude PacMan, Donkey Kong en Mario Brothers weer op je eigen gamecomputer.
 • Kleur jij morgen je gemeente groen?
  Groene keuzes maken het verschil. Omdat je in de komende jaren ook bewust duurzaam wilt leven kies je bij de volgende verkiezingen de meest groenkleurige kandidaat van jouw partij.
 • Vogelaars (nooit) uitgevogeld
  Zijn alle vogelaars ‘baardmannetjes’? Een stereotype beeld uitgevogeld door Debby Doodeman in haar nieuwe boek met releasedatum 15 maart 2022.
 • Maak je eigen gamecomputer!
  Je oude laptop of computer kan best nog mee als gamecomputer om leuke platform-spelletjes te doen herleven! Lees verder in dit artikel hoe je dat voor elkaar krijgt.
 • 21 Natuurboeken Jan Wolkers Prijs 2021
  In juli 2021 is de longlist gepubliceerd van de nominaties voor de Jan Wolkers Prijs 2021. Bekijk het overzicht en krijg een warme indruk van al deze mooie en hartverwarmende natuurboeken.
 • Realisatie van een interactieve informatiezuil
  Bij NatuurEducatieCentrum De Specht in Handel is een interactieve informatiezuil gerealiseerd, welke meer uitleg biedt aan de naastgelegen vitrine met opgezette vogels. Speciaal om de jeugd op een moderne en actuele wijze antwoorden te geven op hun vragen: ‘Welk geluid maakt die vogel?’ En ‘Hoeveel eieren legt die andere vogel?’
 • Doe waar je blij van wordt! – review
  Doe waar je blij van wordt! is inderdaad een boek waar je blij van wordt. In de eerste plaats al tijdens de ontvangst van het boek in een mooie geschenkverpakking en met mooie boekenlegger en attentiekaartjes. In dit artikel een review.
 • Baardman en boterkontje of een onomatopee?
  Dat vogelnamen vaak raadselachtig zijn komt omdat ze vaak al eeuwen oud zijn. Niet altijd genoemd naar het geluid dat ze maken, maar vaak ook naar gedrags- en uiterlijke kenmerken.
 • Betekenis nieuw energielabel 2021 vraagt om uitleg
  Het nieuwe energielabel laat meer onderscheid zien tussen de diverse apparaten in duurzaamheid en verbruik. Een verantwoorde keuze maken is daardoor eenvoudiger, zowel voor het milieu als voor uw portemonnee.
 • Water, het goedkoopste medicijn – review
  Gezond leven spreekt eenieder aan, maar de juiste manier om dat te doen gaat volgens diverse goeroes gepaard met nuanceverschillen. Dr. F. Batmanghelidj houdt in zijn boek ‘Water, het goedkoopste medicijn ‘ een pleidooi om dagelijks minimaal 2 liter water te drinken, wat zowel preventief als herstellend kan werken. Lees deze review en kom meer te weten over het levenswerk van deze van oorsprong Iraanse arts.
 • eStress – een review hoe je stress gaat aanpakken!
  Stress verminderen is een hot item in deze 21e eeuw. Door ons druk, druk, druk bestaan bouwen we meer stress op dan ons lief is. Met de cursus ‘Rust, Energie & Geluk’ van eStress kom je tot besef en inzicht en ook krijg je voldoende handvatten om je stress te lijf te gaan! Zelf heb ik deze cursus met plezier gevolgd en kan hem ook van harte aanbevelen. Lees de review.
 • Beste boeken over mediteren voor beginners! Met deze 7 boeken ervaar je meer leven!
  De tijden dat mediteren alleen iets was voor verlichte monniken in Tibet liggen ver achter ons. Tegenwoordig is mediteren een welkom fenomeen in de westerse wereld. Beginnen met mediteren is een mooi streven, maar waar begin je? Nu, hier dus!
 • Beste boeken over geluk! Met deze 7 boeken ervaar je meer geluk in het leven!
  Geluk is voor de één een boel geld hebben, voor de ander wellicht het ultiem verlangen naar genot. Graag willen we allemaal gelukkiger zijn en liefst in de nabije toekomst al. Met deze tips kun je geluk naar je hand zetten en lees hoe je gelukkiger wordt en meer geluk ervaart.
 • Educatief speelgoed dat duurzaam is
  Leerzaam speelgoed Kapla bestaat uit duurzaam gewonnen grenen eenheidsplankjes welke een onvoorstelbare uitdaging vormen voor het creatieve brein van kinderen. Pedagogisch verantwoorde houten blokken blijken een uitgebalanceerde basis voor fantastische constructies. Wie dacht dat huisjes bouwen met houten blokjes helemaal tot het verleden behoort vergist zich.
 • Opvouwbare boodschappentas
  Wees voorbereid indien je ongepland toevallig een aankoop doet een dan toch een tas bij de hand hebben, makkelijk toch?!
 • Afval scheiden een makkie met sorteer-afvalbak
  Een sorteer-afvalbak kan handig zijn om je afval direct bij de bron al te scheiden. Staat netjes in de keuken en mag zeker gezien worden. Heel handig om restafval meteen te recyclen en netjes opgeruimd.
 • Groener kopen met korting
  Pak je 2e kans producten en krijg korting voor een beter milieu.
 • LED inbouwspots kopen
  Voordat je LED inbouwspots gaat aanschaffen is het handig om te weten wat de opties zijn en waar je op dient te letten. Lees in dit artikel praktische en waardevolle tips welke je vooraf wilt weten over LED inbouwspots.
 • Oude laptop inleveren of upgraden?
  Knap je oude laptop op voor een tweede ronde! Vaak kan een oude pc of notebook best nog een tweede leven krijgen door er een snelle harde schijf in te bouwen. Lees hoe ook jij je voordeel kan doen met je oude computerapparatuur.
 • LED reflectorlampen kopen
  Energie besparen door je gloeilamp reflector spotjes te vervangen door LED varianten is erg rendabel. In dit artikel lees je waardevolle en praktische tips om reflector spotjes te vervangen door LED lampen
 • De natuur in op zoek naar planten
  De natuur in op zoek naar planten is voor velen dè ultieme ontspanning. Even helemaal uit de huiselijke omgeving en naar buiten met je wandelschoenen aan en je flora onder de arm.
 • De natuur in op zoek naar vogels
  De natuur in en er-op-uit is zeker zo interessant als je op zoek gaat naar vogels en vogelgeluiden. Ontspannen naar buiten en met een zakgids over vogels in je hand steek je er wellicht nog wat van op ook.
 • De natuur in en geniet…
  Met ‘de natuur in’ wordt het buitengebied bedoeld waar je nog de zon en wind kunt ervaren tijdens het wandelen of fietsen.
 • Waterbesparende douchekop kopen: Weet jij al welke?
  Voordat je een waterbesparende douchekop aanschaft is het handig om al vast te weten welke opties en mogelijkheden er zijn. Oriënteer je vooraf om later meer plezier van uw aankoop te hebben.
 • Energie besparen met LED verlichting
  Energie besparen door gloeilampen te vervangen door LED verlichting is erg rendabel. Dit artikel vertelt alles wat vooraf handig is om te weten bij het bestellen en kopen van je LED lampen.
 • Energie besparen met waterbesparende douchekop
  Een waterbesparende douchekop helpt om minder water te verbruiken. Omdat water verwarmen duur is, kan een aanschaf van een waterbesparende douchekop al binnen een jaar zijn terugverdiend.
 • Energieverbruiksmeter
  Een energieverbruiksmeter kan handig zijn bij het bepalen van het energieverbuik. Het brengt blinde vlekken in kaart en legt mogelijkheden open om te komen tot een bespaarplan.
 • Energie besparen met douchetimer
  Een douchetimer is een handig hulpmiddel om te besparen. Het richt je aandacht op korter douchen en daarmee bespaar je water en dus ook energie omdat je minder water hoeft te verwarmen ten opzichte van een langere douchebeurt.
 • Heeft je iPad 1 nog waarde?
  Je iPad1 is wel degelijk nog iets waard! Gebruik hem als pdf-reader, als tweede scherm bij je radioprogramma’s voor bv Twitter of als afstandsbediening voor VLC-player.
 • Verbruik energie bijhouden
  Makkelijk en overzichtelijk, maar vooral inzicht in toekomstige afname van gebruik van middelen. Of het nu water, gas of licht betreft wat we gaan bijhouden, we worden er in ieder geval beter van!
 • Inzicht in je verbruik van energie
  Bewustwording start in de meeste gevallen met jezelf afvragen ‘waar sta ik’. Welk startpunt neem ik als uitgangspunt om verbruik te beheersen. Vergelijken met voorafgaande jaren of vergelijken met gelijkwaardige verbruikers? Beide opties zijn zeker aan te bevelen! Besluit om je verbruik bij te houden…. Lees meer: Inzicht in je verbruik van energie