Categorieën
Bewust Duurzaam Leven

Kleur jij morgen je gemeente groen?

Groene keuzes maken het verschil. Omdat je in de komende jaren ook bewust duurzaam wilt leven kies je bij de volgende verkiezingen de meest groenkleurige kandidaat van jouw partij.

Hoe groenkleurig wil je het hebben? Aan jou de keuze bij de eerstvolgende verkiezingen. Ook jouw partij heeft beslist groene kandidaten!

Maak 16 maart 2022 het verschil

Uiteraard is de ene politieke partij van nature al wat groener dan de andere, maar iedere partij kent wel kandidaten die zich wat meer voor de natuur en het klimaat inzetten dan anderen. Een stemadvies zul je hier niet vinden, maar wel het verzoek om het groene gedachtegoed hoog op je prioriteitenlijst te zetten tijdens het stemmen, om zo verregaande oplossingen voor de milieuproblematiek en natuur te bewerkstelligen!

Stem 16 maart GroenKleurig!

Stemmen op groene kandidaat-gemeenteraadsleden?

Binnen de partij van je keuze vind je voldoende aanknopingspunten om een groenkleurige kandidaat te kiezen!

Dit zijn de opties

De Jonge Klimaat beweging, een koepel van meer dan 50 jongerenorganisaties, zocht voor de tweede kamerverkiezingen van 2021 uit welke kandidaten zich het meest inzetten voor het klimaat. Voor de gemeenteraadsverkiezingen van 16 maart 2022 was dat natuurlijk een onmogelijke opdracht, maar het idee erachter is wel effectief!

Klimaatkandidaten

Binnen je eigen gemeente is een hoop te kiezen. Iedere partij heeft wel een kandidaat die zich meer bekommert om natuur, milieu en duurzaamheid en overweeg gerust om die kandidaat jouw stem te geven!

Kies klimaat

Stemwijzers kennen we wel, maar een stemwijzer die gebaseerd is op het stemgedrag van de afgelopen vier jaar wellicht nog niet. Hoe zit het met de transitie naar een schone economie? Gaan we de koolstofdioxide-erfenis opruimen, of slechts deels? Dit vergt fundamentele veranderingen in de economie, belastingen en de overheid. Als kiezer kan je je duidelijk uitspreken. Dat je überhaupt gaat stemmen is natuurlijk pré, maar mocht een stemwijzer voor jouw gemeente beschikbaar zijn, dan is dat natuurlijk een handig hulpmiddel om je keuze te maken of inzicht te krijgen in de standpunten.

Maak toekomst

Heb jij het lef om je toekomst uit te stippelen? Wat doe je er zelf dan voor om uit deze crisis te geraken? Ga je vaker met de trein of eet je enkel vegetarisch of liever nog veganistisch? Gaan we voor eerlijke landbouw met minder dieren?

De moed die politici nodig hebben om groen te acteren is afhankelijk van jouw keuze op 16 maart 2022!

Zet het klimaat niet langer in de wacht!

Het klimaatverhaal

Helder en overtuigend wordt het klimaatverhaal uitgelegd door Jelmer Mommers in zijn boek: Hoe gaan we dit uitleggen.

We stoten al meer dan honderd jaar zo veel broeikasgassen uit dat de aarde nu gevaarlijk opwarmt.

Als we zo doorgaan, stevenen we af op een onleefbare planeet.

Maar hoe erg het wordt, dat bepalen we zelf.

In dit boek beschrijft Jelmer Mommers een van de grootste problemen van onze tijd: klimaatverandering. Een probleem dat bij de meesten van ons vooral een gevoel van machteloosheid oproept.

Ten onrechte.

Want achter de nieuwsberichten over smeltende ijskappen , uitstervende diersoorten en ontkennende politici groeit een wereldwijde beweging die laat zien: onze toekomst op aarde schrijven we zelf.

En wel bij de eerstvolgende verkiezingen stemmen we op een groenkleurige toekomst!

Bestel het boek Hoe gaan we dit uitleggen?

Nu je alles wilt weten over onze toekomst op een steeds warmere aarde: bestel je het boek van Jelmer Mommers!

Hoe gaan we dit uitleggen
Hoe gaan we dit uitleggen – Jelmer Mommers

Links (of rechts?)