Categorieën
Natuur

De natuur in en geniet…

Met ‘de natuur in’ wordt het buitengebied bedoeld waar je nog de zon en wind kunt ervaren tijdens het wandelen of fietsen.

Ontspannen in de natuur is meer dan vanzelfsprekend. Ontspannen in de natuur is niet alleen goed voor de mens maar ook goed voor de natuur.

De mens als onderdeel van de natuur

We zijn ons er niet altijd automatisch van bewust maar de mens is natuurlijk wel degelijk een onderdeel van de natuur. We zouden het bijna vergeten met ons druk, druk, druk bezig zijn en onszelf voorbij lopen. En als we onszelf als onderdeel van de natuur beschouwen, waar komen we dan het beste tot ons recht? Zeker in de bossen, op de heide en erop uit in het buitengebied.

Trek de natuur in…

En mocht je zelf de overtuiging hebben dat de mens boven de natuur staat, zelfs dan is de natuur goed voor jou. Of je nu opgegroeid bent met het gedachtegoed dat de mens goed voor de natuur moet zijn, de natuur is uitermate goed voor iedereen. Sterker nog, zonder natuur zouden we nergens zijn.

Wat bedoelen we met ‘de natuur in’

Met ‘de natuur in’ doel ik op het buitengebied, stelt u zich bossen en heide voor met vennen, stromend water en plassen. Waar je wild tegenkomt en vogels kunt kijken, insecten en vlinders, libellen kunt waarnemen. Natuurlijk kun je stellen dat je ook in je achtertuin wel eens een egel ziet en de vogels voert en af en toe een vlinder waarneemt, maar dat is zeer prijzenswaardig en het is zeker een plek om te ontspannen, maar met ‘de natuur’ ontdekken en beleven bedoel ik toch liever het buitengebied; buiten de bebouwde kom.

Buiten de bebouwde kom kun je nog beter de elementen ervaren dan in je achtertuin. Wellicht is je achtertuin meer een plek om wat te lezen, koffie of thee te drinken bij mooi weer en dat is inderdaad ook ontspanning, maar het is niet de beleving die je ervaart indien je erop uit trekt, met de fiets of te voet door het buitengebied.

Hoe heerlijk kan het zijn om zon, wind en soms een miezerbuitje in gezicht te voelen. Dat is toch een verschil met de natuurbeleving in je achtertuin. Ga er op uit! Wandelen en fietsen is goed jou. Wandelen en fietsen in de natuur geeft net dat iets extra’s waardoor je meer ontspant dan alleen een fietsrit naar de supermarkt.

Helemaal even ‘weg naar buiten’

Vind de weg naar buiten, inderdaad is dit een pleidooi om van die bank af te komen en je hoofd helemaal leeg te maken en om jezelf weer eens op te laden. Dit lukt je waarschijnlijk niet als je binnen blijft. Trek daarom je wandelschoenen aan of neem de fiets en ga er op uit!
In je eentje of samen met iemand anders; altijd fijn om ontspanning te zoeken in de natuur. Dit lukt in de natuur veel beter dan thuis op de bank. Gesprekken voeren tijdens het wandelen, of helemaal opgaan in de schoonheid van de natuur, is allemaal mogelijk zodra je er op uit gaat!

Helemaal even weg van alles, heb ik daar wel tijd voor, vraag je jezelf wellicht af? Maak daar tijd voor, zou ik zeggen! De tijd die je nodig hebt om te ontspannen spendeer je bij voorkeur in de natuur. Of dat nu op zondagochtend is, wanneer je wellicht anders toch wat langer uitslaapt of op een vrije middag, het maakt niet uit wanneer jij de natuur in gaat: je zult het als enorm positief ervaren!

Handig om mee te nemen

Onderweg naar de natuur zijn de volgende artikelen wel interessant. Of je nu alleen of met je neefjes of nichtjes de natuur in trekt, er is van alles te ontdekken.

Indien je jezelf wilt beschermen tegen insecten, met name teken, dan zijn deze beenkappen (gaiters) onmisbaar:

Let op dat er bij de gaiters zowel dames- als herenmodellen zijn!

Natuurlijk ga je dorst krijgen onderweg en daarvoor is deze bidon reuze handig.

Dopper

Bestel je Dopper

  • herbruikbare fles en draag bij aan minder (zwerf)afval en minder plastic
  • Hervul je fles thuis, op kantoor of op school.
  • fles is PBA-vrij en vaatwasser bestendig

fles 450 ml

Ga er op uit in de natuur en ervaar zelf dat ‘ontspannen in de natuur’ vele malen meer ontspannen is dan je thuis kunt ervaren!