Categorieën
Bewust Duurzaam Leven

Duurzame cadeaus

Denk je ook aan iets groens of duurzaams als je een presentje koopt of geeft? Maak het verschil en kies zelf voor de broodnodige impact voor ons milieu en omgeving.

Voor verjaardagen, surprises en bovenal in de decembermaand kopen we veel cadeaus. Maar volgens mij mogen we wel wat meer letten op de duurzaamheid. Qua materiaal zelf of qua onderwerpen zoals natuur en genieten het buiten zijn. Doe wat ideeën op en lees graag verder…

Voor hetzelfde geld iets duurzaams

Maak iemand blij

Duurzame cadeaus zijn niet alleen goed voor de gever en de ontvanger, maar ook voor de mensen en dieren die erbij betrokken zijn. Toon de waardering, de interesse en de betrokkenheid. Geef niet alleen een cadeau, maar toon ook betrokkenheid en een boodschap. Laat zien dat je om iemand en om de wereld geeft.

Draag bij aan een betere wereld

Door duurzame cadeaus te kopen, steun je bedrijven en organisaties die zich inzetten voor het milieu, de mensenrechten, het dierenwelzijn en de sociale rechtvaardigheid. Je helpt ook om de CO2-uitstoot te verminderen, de afvalberg te verkleinen en de natuurlijke hulpbronnen te beschermen.

Geef iets unieks en origineels

Duurzame cadeaus zijn vaak handgemaakt, gepersonaliseerd, gerecycled of upcycled. Ze hebben een verhaal, een karakter en een ziel. Ze zijn niet massaal geproduceerd, maar met zorg en aandacht gemaakt. Ze zijn dus niet alleen goed voor de planeet, maar ook voor de ontvanger.

Bespaar geld en tijd

Duurzame cadeaus zijn meestal van hoge kwaliteit en gaan lang mee. Ze zijn ook vaak multifunctioneel, praktisch en nuttig. Koop dus niet elk jaar nieuwe cadeaus, maar hergebruik ze, deel en/of geef ze door. Bestel ze bovendien makkelijk online of vind ze in jouw buurt. Dan sta je niet minutenlang in de rij of ben je uren kwijt met zoeken.

Groene cadeaus voor volwassenen

Bordspel Wingspan van 999-games

Bestel 999-games bij bol.

Schaakspel

Bestel schaakspel bij bol.

Duurzame bordspellen voor volwassenen

Bestel duurzame bordspellen bij bol.

Groene cadeaus voor kinderen

Kapla

Lees alles over Kapla.

Wonder Woods

Bestel WonderWoods bij bol.

Planet

Bestel Planet bij bol.

Bordspel Cascadia

Bestel Cascadia bij bol.

Leerzame spellen

Bestel leerzame spellen bij bol.