Categorieën
Bewust Duurzaam Leven

GroenKleurig kabinet na 22 november 2023?

Groene keuzes maken het verschil. Omdat je in de komende jaren ook bewust duurzaam wilt leven kies je bij de volgende verkiezingen de meest groenkleurige kandidaat van jouw partij.

Hoe groenkleurig wil je het hebben? Aan jou de keuze bij de eerstvolgende verkiezingen. Ook jouw partij heeft beslist groene kandidaten! Ga beslist stemmen: iedere stem telt.

Maak 22 november 2023 het verschil

Uiteraard is de ene politieke partij van nature al wat groener dan de andere, maar iedere partij kent wel kandidaten die zich wat meer voor de natuur en het klimaat inzetten dan anderen. Een stemadvies zul je hier niet vinden, maar wel het verzoek om het groene gedachtegoed hoog op je prioriteitenlijst te zetten tijdens het stemmen, om zo verregaande oplossingen voor de milieuproblematiek en natuur te bewerkstelligen!

Kies GroenKleurig op 22 november 2023

Stemmen op groene kandidaten Tweede kamer?

Binnen de partij van je keuze vind je voldoende aanknopingspunten om een groenkleurige kandidaat te kiezen!

Natuurkandidaten

Binnen je eigen partij is een hoop te kiezen. Iedere partij heeft wel een kandidaat die zich meer bekommert om natuur, milieu en duurzaamheid en overweeg gerust om die kandidaat jouw stem te geven!

Kies natuur, mens en milieu

Stemwijzers kennen we wel, maar een stemwijzer die gebaseerd is op het stemgedrag van de afgelopen vier jaar wellicht nog niet. Hoe zit het met de transitie naar een schone economie? Gaan we de koolstofdioxide-erfenis opruimen, of slechts deels? Dit vergt fundamentele veranderingen in de economie, belastingen en de overheid. Als kiezer kan je je duidelijk uitspreken. Dat je überhaupt gaat stemmen is natuurlijk pré, maar een stemwijzer is natuurlijk een handig hulpmiddel om je keuze te maken of inzicht te krijgen in de standpunten.

Maak toekomst

Heb jij het lef om je toekomst uit te stippelen? Wat doe je er zelf dan voor om uit deze crisis te geraken? Ga je vaker met de trein of eet je enkel vegetarisch of liever nog veganistisch? Gaan we voor eerlijke landbouw met minder dieren?

De moed die politici nodig hebben om groen te acteren is afhankelijk van jouw keuze op 22 november 2023!

Zet het klimaat en de natuur niet langer in de wacht!

Vasthouden aan jouw idealen

‘De ultieme politieke decadentie,’ noemde een Leidse hoogleraar het. Maar een Amerikaanse professor sprak van de eerste ‘political party for non-humans in world history’. Twintig jaar later is het timbre van de Partij voor de Dieren tot diep in de melodie van het publieke debat doorgedrongen. Halvering van de ‘veestapel’ is niet langer taboe. Het besef dat economische groei het probleem is en niet de oplossing, is tot in de hoogste Colleges van Staat doorgedrongen. De schappen van de supermarkten bevatten meer vleesvervangers dan ooit. De binnensteden bieden steeds meer plantaardig horeca-aanbod, zelfs met Michelin-sterren. Tijdens VVD-congressen roepen JOVD’ers de kopstukken op om veehouders uit te kopen omdat ze ‘liever een dak boven hun hoofd hebben dan een speklapje op hun bord’. Dit boek vertelt het verhaal van vijf gedreven dierenrechtenactivisten die twee decennia geleden besloten dat ze de politiek in moesten. Inmiddels is het initiatief uitgegroeid tot een wereldwijde beweging van meer dan honderd activistische volksvertegenwoordigers, gesteund door tienduizenden betrokken leden, met vertakkingen in ruim twintig landen, die in alle denkbare fora de unieke boodschap van de Partij voor de Dieren uitdragen en zo iedere dag opnieuw demonstreren dat invloed belangrijker is dan macht. Als politiek het geduldige boren van dikke planken is, dan is de boor na twintig jaar duidelijk diep in het hout doorgedrongen. Maar er doorheen is hij nog niet. Met het verzet groeit de tegenmacht. Daarom is dit boek niet alleen een must-read voor iedereen die wil weten hoe het zo gekomen is. Maar ook voor iedereen die wil weten wat je moet doen om vast te houden aan je idealen, hoe het groeiend verzet onstuitbaar wordt. Hoe je in de politiek kunt zijn, zonder van de politiek te worden.

En wel bij de eerstvolgende verkiezingen stemmen we op een groenkleurige toekomst!

Bestel het boek Vasthouden aan jouw idealen

Vasthouden aan jouw idealen
Vasthouden aan jouw idealen

Links (of rechts?)

Samenvatting KiesKompas

Kieskompas heeft wetenschappelijke roots en is ingebed in de academische gemeenschap van de Vrije Universiteit Amsterdam. Het werkt volgens een beproefde wetenschappelijke methodiek en is volstrekt onafhankelijk.