Categorieën
Bewust Duurzaam Leven

GroenKleurige Provinciale staten en Waterschappen na 15 maart 2023?

Groene keuzes maken het verschil. Omdat je in de komende jaren ook bewust duurzaam wilt leven kies je bij de volgende verkiezingen de meest groenkleurige kandidaat van jouw partij.

Hoe groenkleurig wil je het hebben? Aan jou de keuze bij de eerstvolgende verkiezingen. Ook jouw partij heeft beslist groene kandidaten! Ga beslist stemmen: iedere stem telt.

Maak 15 maart 2023 het verschil

Uiteraard is de ene politieke partij van nature al wat groener dan de andere, maar iedere partij kent wel kandidaten die zich wat meer voor de natuur en het klimaat inzetten dan anderen. Een stemadvies zul je hier niet vinden, maar wel het verzoek om het groene gedachtegoed hoog op je prioriteitenlijst te zetten tijdens het stemmen, om zo verregaande oplossingen voor de milieuproblematiek en natuur te bewerkstelligen!

Stem 15 maart 2023 GroenKleurig

Stemmen op groene kandidaten Provinciale Staten en Waterschappen?

Binnen de partij van je keuze vind je voldoende aanknopingspunten om een groenkleurige kandidaat te kiezen!

Natuurkandidaten

Binnen je eigen provincie en waterschappen is een hoop te kiezen. Iedere partij heeft wel een kandidaat die zich meer bekommert om natuur, milieu en duurzaamheid en overweeg gerust om die kandidaat jouw stem te geven!

Kies natuur, mens en milieu

Stemwijzers kennen we wel, maar een stemwijzer die gebaseerd is op het stemgedrag van de afgelopen vier jaar wellicht nog niet. Hoe zit het met de transitie naar een schone economie? Gaan we de koolstofdioxide-erfenis opruimen, of slechts deels? Dit vergt fundamentele veranderingen in de economie, belastingen en de overheid. Als kiezer kan je je duidelijk uitspreken. Dat je überhaupt gaat stemmen is natuurlijk pré, maar mocht een stemwijzer voor jouw provincie beschikbaar zijn, dan is dat natuurlijk een handig hulpmiddel om je keuze te maken of inzicht te krijgen in de standpunten.

Maak toekomst

Heb jij het lef om je toekomst uit te stippelen? Wat doe je er zelf dan voor om uit deze crisis te geraken? Ga je vaker met de trein of eet je enkel vegetarisch of liever nog veganistisch? Gaan we voor eerlijke landbouw met minder dieren?

De moed die politici nodig hebben om groen te acteren is afhankelijk van jouw keuze op 15 maart 2023!

Zet het klimaat en de natuur niet langer in de wacht!

Nu is het aan ons

Helder en overtuigend wordt in deze oproep tot echte democratie uitgelegd hoe we daar kunnen komen.

Politiek moet je niet te veel aan politici overlaten. Daar zijn onze problemen namelijk te complex voor. Vooral een veelkoppig monster als klimaatverandering vraagt om een veelkoppige aanpak. In dit vlammende betoog laat Eva Rovers zien dat burgers cruciaal zijn voor het oplossen van de grootste uitdagingen van deze tijd.
Reacties:
‘Eva Rovers geeft een doordacht en overtuigend inkijkje in hoe burgers met elkaar een sleutelrol kunnen spelen om de klimaatverstoring aan te pakken.’

  • Helga van Leur
    ‘Het pleidooi van Eva Rovers is zo helder en overtuigend, dat ik meteen zin krijg om mee te doen.’
  • Liesbeth Staats
    ‘In dit pamflet doet Eva Rovers voorstellen om onze democratie weer kracht en vertrouwen te geven – voorstellen die in andere landen effect hebben gesorteerd. Belangrijk boek.’
  • Job Cohen

En wel bij de eerstvolgende verkiezingen stemmen we op een groenkleurige toekomst!

Bestel het boek Nu is het aan ons?

Nu je alles wilt weten over onze Oproep tot ECHTE Democratie!

Nu is het aan ons
Nu is het aan ons – Eva Rovers

Links (of rechts?)

Samenvatting KiesKompas

Kieskompas heeft wetenschappelijke roots en is ingebed in de academische gemeenschap van de Vrije Universiteit Amsterdam. Het werkt volgens een beproefde wetenschappelijke methodiek en is volstrekt onafhankelijk.

Samenvatting Hans Natuurkanaal

Stemmen voor de Waterschappen is nu heel belangrijk. Lange tijd is gehandeld om water snel af te voeren. Echter water langer vasthouden in bijvoorbeeld Noord-Brabant is gunstig zodat het de kans krijgt de bodem in te zakken. Wellicht is extra voorraad water aanleggen in de grond in ‘natte tijden’ wel handig om ‘droge tijden’ door te komen. Tegenwoordig gaan er meer geluiden rond om water langer ‘vast te houden’. De boodschap van Hans Natuurkanaal is duidelijk: Ga zeker stemmen en verdiep je in je keuze!